Sok a negatív hír, ezért a kormány előírta a kórházaknak, hogy muszáj hetente jó híreket gyártaniuk

szerző
narancs.hu
publikálva
2018. febr. 03., 11:45
Twitter megosztások száma
Google +1
Egyéb megosztás

Műteni majd ráérnek ezután is.

„Új feladatot kaptak a gyógyító intézmények vezetői. Hetente két róluk szóló, a médiában megjelent pozitív hírt kell küldeniük a »központba«. Ha ezt esetleg elmulasztják, figyelmeztetik őket a kórházfenntartó hivatalból” – tudta meg a Népszava. A lap által felhívott kórházigazgatók is elismerték, hogy van ilyen feladatuk.

A Népszava információi szerint az ötletet nem az Emberi Erőforrások Minisztériumának szakállamtitkárságán találták ki, ott még azt sem tudják, hogy a kormánypropaganda gépezete pontosan mihez akarja felhasználni az intézményvezetők által gyűjtött médiamegjelenéseket. Mindenesetre már van olyan kórház, ahol annyira befeszültek, hogy a kormányközeli médiafigyelő céget, a Nézőpont-csoporthoz tartozó Médianézőt bízták meg az intézményről szóló hírek gyűjtésével.

A kormány már egy ideje küzd az egészségügyről szóló negatív hírekkel, ebben a hadjáratban ez lehet a következő lépés. Azért a legemlékezetesebb még mindig Balog Zoltán miniszter kijelentése, aki szerint nincs is annyi gond a magyar egészségüggyel, csak valakik, valamiért túl sok álhírt közölnek.

A színpadon Balog Zoltán miniszter, aki szerint nem az egészségügy szar, csak az arról szóló hírek hamisak

Csak bízni kellene, és minden rendben lenne. A Hír TV tett közzé egy két és fél perces részletet az emberi erőforrások miniszterének hétfői, a Semmelweis-nap alkalmából rendezett ünnepségen mondott beszédéből. Balog Zoltán itt azt mondta, hogy nagy a csatazaj az egészségügy körül is, ami a közelgő választásoknak köszönhető, majd rátért arra, hogy tulajdonképpen nem is annyira rossz a helyzet, csak az álhírgyártók azt próbálják elhitetni az emberekkel.

szerző
narancs.hu
publikálva
2018. febr. 03., 11:45
Twitter megosztások száma
Google +1
Egyéb megosztás
Ezt már olvasta?

Kommentek

Rendezés:
 1. 4
  tiszapolgári
  2018. február 04., 13:40
  3: bizonyára a békekölcsön-jegyzéshez hasonló önkéntes mozgalom indul

  Igen, ez lenne az ideális, az egészségügyi dolgozók egy katéterezés és egy ágytálazás között igazán megírhatnának pár pozitív jelentést, úgy sincs más dolguk. És persze önként (tehát ingyen).

  Csakhogy a cikkben az is benne van, hogy van olyan kórház, ahol médiafigyelő céget bíztak meg a munkával. Nem tudom, hogy egy ilyen médiafigyelés mennyibe kerül, és azt a kórházi költségvetésből kell-e kigazdálkodni, mert ha igen, akkor a kórházak gazdasági vezetése úgy fog örömében ugrálni, mint amikor a lóállományt kellett összeírniuk.

  Kíváncsi lennék, hogy mi a helyzet a háziorvosokra feladatul rótt betegjelentés frontján, hogy ugyanis minden beteg egészségi állapotáról, káros szenvedélyeiről és egyéb ferde hajlamairól jelentést kell írni, valami bazi nagy enciklopédia lehet készülőben az egészségügyben, tízmillió szócikkel, plusz a lovak.
 2. 3
  rworse
  2018. február 04., 11:33
  2

  Nem mostantól, ugyanis már korábban, a sűrűsödött, nyitott mellel szállításos és hasonló botrányok kapcsán elkezdődött a kormánymédia aktív elárasztása pozitív egészségügyi hírekkel, de a zegészségügyi dolgozók aktív részvétele nélkül nem nagyon sikerül újabb és újabb ilyeneket találni, ezért sok volt a témaismétlés. Most, az újabb sűrűsödő botrányok miatt megpróbálják a brainstormingot, hátha több megzenésíthető témát találnak, és több elkötelezett megzenésítőt. Kíváncsi leszek, de bizonyára a békekölcsön-jegyzéshez hasonló önkéntes mozgalom indul, hogy a magyar egészségügy világraszóló állapotát még elsöprőbb magyar hitelességgel be lehessen mutatni. Az persze biztos, hogy mostantól még jobban sűrűsödni fog a világraszóló eredmények bemutatása - C. Dezsőné egészséges fiúgyermekéig.
 3. 2
  tiszapolgári
  2018. február 04., 08:00
  Tehát mostantól naponta benne lesz a hírekben, hogy a magyar egészségügyi ellátás világszínvonalú.
  A Péterffy kórház udvarán kinyílott a hóvirág, megírom.
  C. Dezsőné egészséges fiúgyermeknek adott életet, megírom.
  Friss pogácsa érkezett a kecskeméti kórház büféjébe, megírom.
 4. 1
  rworse
  2018. február 04., 00:35
  Igazi magyar időket élünk.

Komment írásához