A rezsibiztos úgy hazudik, mint a vízfolyás: szerinte a Fidesz soha nem kapott pénzt Sorostól

szerző
narancs.hu
publikálva
2017. okt. 27., 20:25
Twitter megosztások száma
Google +1
Egyéb megosztás

Olyat mondott, hogy abba egész Csepel beleremegett.

Egy péntek esti lakossági fórum előtt kérdezte Németh Szilárdot az Index munkatársa, és a Fidesz alelnöke olyat mondott, hogy abba egész Csepel beleremegett. Azt állította ugyanis, hogy

korábban a Fidesz nem kapott anyagi támogatást Soros Györgytől, ő nem tud erről.

Amikor a portál újságírója megjegyzi, hogy ez nem így van, mivel a párt kapott támogatást, a rezsibiztos továbbra is tagad, és azt állítja, ő erről nem tud, utána fog járni.

Nem kell utánajárnia a Fidesz alelnökének, hiszen elég, ha elolvassa a Narancs korábbi cikkét, amely részletesen bemutatta, hogy a fideszesek közül kik és mennyi pénzt kaptak Soros György alapítványától.

Külföldi pénzből fölépítve

Alighanem egyszerűbb volna fölsorolni azokat a fideszes vezetőket, akiket soha nem támogatott a Soros Alapítvány, amelynek alapítója a rendszerváltás idején nyíltan hangoztatta Orbán Viktorék iránti rokonszenvét. Az elmúlt néhány évben Soros Györgyöt kiáltotta ki főellenségnek Orbán Viktor, a gyűlöletkampány a CEU-, illetve a civilellenes törvényekkel napjainkban éri el eddigi csúcspontját.

szerző
narancs.hu
publikálva
2017. okt. 27., 20:25
Twitter megosztások száma
Google +1
Egyéb megosztás
Ezt már olvasta?

Kommentek

Rendezés:
 1. 11
  rworse
  2017. október 28., szombat 20:28
  Így_jártál

  Enyhén szólva kevéssé valószínű, hogy a rezsiszilárd tévedett, ugyanis benne élt a rendszerváltás politizálásában, márpedig akkortájt magától értetődően köztudott információ volt a résztvevők számára a feléledő demokratikus mozgalmaknak nyújtott Soros-támogatás. Úgy személyeknek, mint civil szervezeteknek. Az is köztudomású volt, hogy a Fidesz párttá alakulásában alapvető szempont volt, hogy ha párttá alakulnak, elesnek a Soros-támogatásától, hiszen ahogy ma sem, úgy Soros akkor sem támogatott politikai pártokat, csak civil szervezeteket, valamint közpolitikában nem pártpolitikusként résztvevő, illetve Soros-támogatásban nem pártpolitikusként, hanem egyéb okból részesülő személyeket. Tehát a Fidesz párttá alakulása előtt alapvető gondolkodási irány volt, hogy ne alakuljanak politikai párttá, mert akkor elesnek a Soros-támogatástól. Mindezt 99,9999999999999999999999999% eséllyel a rezsiszilárd is tudta akkor is és ma is. Tehát 99,9999999999999999999999999% eséllyel még a rezsiszilárd szintű műveletlen tahónak is álmából felkeltve, de még csak fel se keltve is minden pillanatban tudnia kell, hogy a Fidesz (is) a hőskorban igen jelentős támogatást kapott Sorostól - amikor még a Fidesz demokratikus, a nyílt társadalomért küzdő szervezet volt (még nem párt, de már Fidesz).

  Ha netán tévedett, és tényleg nem tudta, akkor meg az minősíti, mert akkor nem tudni, hogy hol élt, miközben a rendszerváltásban politikusként politizált. De valóban van egy nanopikomilliomod esély, hogy rezsiszilárd tényleg nem tudta, és akkor ez esetben kivételesen nem hazudott, hanem tévedett, eközben feltételezve a kérdezőről, hogy ő kérdez hazugságot - no ez a feltételezés meg igen nagyfokú balfaszságra utalna, illetve persze a rezsiszilárd környékén alapmagatartás, hogy hazudnak és a másik szavahihetőségét kérdezik meg a hazugságaik számonkérésekor (is).
 2. 10
  tiszapolgári
  2017. október 28., szombat 19:56
  Így_jártál: „lapozzunk”

  Csalafinta a srác/csaj, szerinte a Fidesz nem kapott támogatást, csak Orbán, Kövér, Áder, Deutsch, Habony, Mikola, Schmidt, Szájer, Lázár és a Századvég.
 3. 9
  Így_jártál
  2017. október 28., szombat 17:47
  A Mancs meg enyhén szólva "múltbamerengő" és "naftalinszagú" lett ezekkel az 1989-be révedéseivel.
 4. 8
  Így_jártál
  2017. október 28., szombat 17:46
  A rezsibiztos TÉVEDETT, a hazugság ott kezdődik, hogy "jól felszerelt" Fidesz-irodákat vizionál a hivatkozott cikk szerzője. Nem egészen így volt, én legalábbis mást láttam anno.
 5. 7
  Így_jártál
  2017. október 28., szombat 17:44
  Ja, hogy még a párttá alakulás előtt kaptak. Oké. És?
  Volt pár húzása azóta is Sorosnak, ami nem jött be, ilyen ez a spekuláns-szakma...
 6. 6
  Így_jártál
  2017. október 28., szombat 17:35
  No, kíváncsiságból belenéztem az itt hivatkozott cikkbe, azt olvastam, hogy:
  " Az alapítvány pártoknak már nem adott támogatásokat..."
  Hát, akkor ezzel meg is volnánk, lapozzunk.
 7. 5
  tiszapolgári
  2017. október 28., szombat 10:29
  Németh Szilárd 1990–1994 között SZDSZ-es önkormányzati képviselő volt, és az MSZP-vel kötött koalíció miatt romlott meg a viszonyuk. 1996-ban lépett be a Fideszbe, amely nem sokkal előtte lett liberálisból jobboldali párt. Soros György jóval korábban támogatta a Fideszt, tehát igaz, hogy két Fidesz volt/van, egy Soros támogatta liberális és európai, amiről Németh nem tudhat, hiszen nem ismerhette; meg egy felszabadultabb légkörű, bátran komcsizó, amiben a hozzá hasonló figurák is kiteljesedhetnek.
 8. 4
  Világos
  2017. október 28., szombat 10:13
  Ha a mostani Fidesz olyan lett volna mint az akkori Fidesz akkor nem lenne
  Fidesz. A pénz maga alá gyürte a régi Fideszt igy a pénz közelében található.
 9. 3
  rworse
  2017. október 27., péntek 22:25
  No igen, két Fidesz van, ezek nem is hasonlítanak egymásra, csak névrokonok. Az egyik a nyolcvanas évek végén született, a másik a kilencvenesek közepén - az utóbbi születésébe belehalt az előbbi.
 10. 2
  szegedi789
  2017. október 27., péntek 21:58
  Most ezért fog kilépni sziszi...???

Komment írásához