A Professzorok Talpnyaló János Köre összeszedte minden bátorságát, és elnézést kért, majd önként betérdelt a sarokba

szerző
narancs.hu
publikálva
2018. ápr. 15., 18:55
Twitter megosztások száma
Google +1
Egyéb megosztás

Szerintük van némi gond, de az emberek ok nélkül ijedtek meg. És jaj, mi lesz, ha megtudja a világ?

A Professzorok Batthyány Köréről leginkább azt érdemes tudni, hogy ez az a tömörülés, amelyik vagy kell vagy se kihirdeti, hogy a Fidesszel nincs olyan nagy gond, minden szép és jó minálunk. Most például a Figyelő listázása kapcsán adott ki közleményt a szervezet, amelynek elnöke a CEU-ügyről tavaly mindössze annyit tudott vagy inkább mert mondani, hogy „nem, erről nem nyilatkozom”.

„Úgy látszik, még nem mindenki bízik a szeretet és összefogás erejében. A Figyelő című lap egy szerzője ugyanis arra az alantas vállalkozásra adta a fejét, hogy összeírja a Sorosnak elkötelezett magyar polgárokat. Mondhatná valaki: ez jó kis hecc, hiszen úgysem lesz semmi következménye. Mert valóban nem lesz. A szerzőnek és a szerkesztőnek tudnia kellene azonban, hogy hazánkban mindig vannak, akik az ilyen listába szedéstől – általában jó okkal, még ha ezúttal ok nélkül is – megijednek. Az esetet úgy fogják szertekürtölni az egész világon, hogy Magyarországon az agresszív nacionalista oldal győzelme nyomán, íme, máris úrrá lett a rettegés. (…)” – szól tehát a mostani közlemény.

Lefordítjuk gyorsan, mit üzen a Professzorok Batthyány Köre: ne tessék listázni, mert az nem olyan szép dolog, és nem azért nem szép, mert ismerjük a történelmet, s tudjuk jól, hogy az ilyesmi után mi szokott következni, hanem azért, mert lesznek, akik ettől megijednek. Jaj! De a finoman szólva is NER-kompatibilis közlemény szerint nem is ezzel van a gond, hisz most mindenki „ok nélkül” ijed meg, hanem azzal, hogy mit fognak gondolni rólunk majd a listázás miatt a világban. Vagyis nem az számít, hogy itt Schmidt Mária lapja miatt emberek és intézmények érzik magukat fenyegetve, hanem az, hogy nehogy valami rosszat gondoljon rólunk a külföld. Nos, professzor uraimék meglehet, némileg elkéstek.

Borítókép: YouTube/Echo Tv


szerző
narancs.hu
publikálva
2018. ápr. 15., 18:55
Twitter megosztások száma
Google +1
Egyéb megosztás
Ezt már olvasta?

Kommentek

Rendezés:
 1. 7
  Zoltanius
  2018. április 16., hétfő 10:27
  Önmagában méltatlan, hogy így nevezi magát néhány tucat Orbán hívő.
 2. 6
  Pap
  2018. április 16., hétfő 09:55
  Menthetetlen ország, ahol ilyenek a professzorok.
 3. 5
  zabrazabra
  2018. április 16., hétfő 01:41
  Komolytalan társaság. A felsőoktatási törvényről (CEU) nem volt egy szavuk se. Azt mondták, nincs véleményük. Akkor semmiről se legyen.
 4. 4
  rworse
  2018. április 15., 21:57
  Ja, meg nem ennyire hülyék, csak minket néznek hülyének annyira, hogy az újságíró-szerkesztő egyéni akciójának próbálják beállítani a listát. Mintha nem Orbán írta volna.
 5. 3
  rworse
  2018. április 15., 21:55
  Batthyány meg forog a sírjában.
 6. 2
  Mist
  2018. április 15., 21:33
  „Úgy látszik, még nem mindenki bízik a szeretet és összefogás erejében. A Figyelő című lap egy szerzője ugyanis arra az alantas vállalkozásra adta a fejét, hogy összeírja a Sorosnak elkötelezett magyar polgárokat...."

  Március 15.-én OV a "szeretet és összefogás" jegyében hirdette meg elszámoltatási, retorziós szándékát.
  Szövegéből úgy látszik a "lefizetett professzorok" nem értették ki a fenyegetést.

  Nem gondoltam volna, hogy ilyen magas képzettséggel rendelkezők is szövegértési nehézséggel küszködnek.
 7. 1
  Időtér
  2018. április 15., 20:28
  "Ki a kicsit nem becsüli, az a nagyot nem érdemli".

Komment írásához