Csak azért sem ír az MTI Orbán vejének közbeszerzési szabálytalanságairól

szerző
narancs.hu
publikálva
2018. jan. 14., 18:22
Twitter megosztások száma
Google +1
Egyéb megosztás

Most épp Ujhelyi István szocialista EP-képviselő közleményét nem hozták le.

Ujhelyi István szocialista EP-képviselő (naivan) közleményt adott ki, amelyben felszólította a kormányt, hogy sürgősen hozza nyilvánosságra azt a jelentést, amely Tiborcz István volt cégével, az Elios Zrt.-vel kapcsolatban készült. Az OLAF, az Európai Unió Csalás Elleni Hivatala súlyos szabálytalanságokat tárt fel a napokban a közbeszerzésekben, amiket 2011 és 2015 között nyert meg az Elios Innovatív Zrt. A hivatal azt javasolja, tegyen a kormány jogi lépéseket a cég ellen, míg az Európai Bizottságnak pedig azt, hogy vegyék vissza a pénzt, a mintegy összesen 12 milliárd forintot.

Nyomoz-e majd Polt Péter Orbán veje után? Az unió szerint súlyos szabálytalanságok voltak Tiborcz cégénél

Összeférhetetlenség és milliárdok. Kétéves nyomozás után az Európai Unió Csalás Elleni Hivatala (OLAF) súlyos szabálytalanságokat tárt fel azokban a közbeszerzésekben, amiket 2011 és 2015 között nyert meg az Elios Innovatív Zrt., Tiborcz István akkori cége.

Ujhelyi a jelentés nyilvánosságra hozását sürgető közleményét elküldte az MTI fizetős hírszolgáltatásának, az OS-nek is, ahol – pénzért – minden hírt közölnek, ám az MTI mégsem hozta le a közleményt.

Az Orbán Viktor vejét érintő kérdésekben nem először viselkedik így az elviekben közszolgálatot ellátó MTI. A Tiborczot érintő 2015-ös OLAF-vizsgálatkor arra hivatkoztak, hogy a miniszterelnök veje akkor sem közszereplő, ha épp az OLAF vizsgálódik ellene.

Még jó.

A baj csak az, hogy ez már Habony Árpád ügyeinél sem jött be. Ráadásul elképzelni is nehéz, miért lenne feladata az MTI-nek Tiborcz ilyen-olyan ügyeit takargatni.

Ujhelyi István közleménye teljes terjedelmében itt olvasható.

(24.hu)

szerző
narancs.hu
publikálva
2018. jan. 14., 18:22
Twitter megosztások száma
Google +1
Egyéb megosztás
Ezt már olvasta?

Kommentek

Rendezés:
 1. 2
  Cyrano
  2018. január 15., hétfő 18:58
  Mért is adná hírül? Még kiderülne az is, hogy nekünk kell kifizetnünk azt, amin Tiborcz nyert. Márpedig a Tákolmány 17. cikk (6) bekezdés szerint még különadót is kivethetnek ránk, hogy a kis sajátlábon álló jól járjon.:(
  Hánynom kell ettől az egésztől. Különösen a galamb-féléktől, akik még tapsolnak is ehhez. :(
 2. 1
  Világos
  2018. január 15., hétfő 11:07
  Egyszer már Tiborz megmondta: Mi köze hozzá.
  Az MTI-től senki nem akarja, hogy kirugják, egyszerü.

Komment írásához