Ez aztán magyar innováció: a 2Rule mez megvarrása élő egyenesben

szerző
narancs.hu
publikálva
2018. aug. 08., 08:08
Twitter megosztások száma
Google +1
Egyéb megosztás

Fejkamerát minden varrónőnek.

Tegnap fantasztikus bejelentést tett a 2Rule-t forgalmazó Magyar Sportmárka Zrt. vezérigazgatója, Kővári Ágnes; elmondta, arra készülnek, hogy „lekörözhessék a nagy márkák technológiáit”, méghozzá úgy, hogy termékeik gyártását „fejkamerával közvetítik, és minden legyártott termékről online információkat adnak a megrendelőnek”. „Ilyet egyetlen külföldi varrodában sem láttam” – mondja Kővári, és úgy tűnik, erre különösen büszke.

Kövári Ágnes

Kövári Ágnes

Fotó: MTI – Balogh Zoltán

Lehet is, hiszen amit előadott, tényleg világraszóló és előremutató, hiszen ilyen szolgáltatásról a futballmezek előállításánál jóval bonyolultabb termékek esetében sem nagyon tudunk. Legfeljebb attól jöhetünk zavarba, hogy nem egészen világos, hogy ez az egész fejkamerásdi milyen célt szolgál, és miért is körözi le „a nagy márkák technológiáit”. Egyáltalán: hogyan fest ez gyakorlatban? (Nem a fejkamera a varrónőn, hanem a szolgáltatás célba juttatása.) Az elmondottak alapján ugyanis arra kell gondolnunk, hogy a t. vevő a vásárolt áru mellé egy olyan felvételt kap, amin az látható, hogyan ügyködött a dolgozó a varrógép mellett.

És mi van akkor, ha nem tetszik neki valami, vagy ha hibát észlel? Visszaviszi a boltba? Vagy?

Máshol az ilyet minőség-ellenőrzésnek hívják, és a gyártó végzi el, de hát az egy régi, 20. századi eljárás.

szerző
narancs.hu
publikálva
2018. aug. 08., 08:08
Twitter megosztások száma
Google +1
Egyéb megosztás
Cimkék:
Ezt már olvasta?

Kommentek

Rendezés:
 1. 1
  tiszapolgári
  2018. augusztus 08., szerda 08:57
  A fejkamerásdival azt akarják bizonyítani, hogy nálunk nem pakisztáni gyerekeket dolgoztatnak éhbérért, hanem öntudatos magyar emberek szorgoskodnak, hogy előmozdítsák az ország további fejlődését, úgy a gazdasági, mint a sport és a kulturális területen.

  A hetvenes években nyírségi varrodákban is készültek az Adidas bizonyos termékei, a magyar ember dolgozott, de a kapitalista óriáscégé volt az óriási haszon, aminek egy részéből élsportolókat és komplett csapatokat (például a Bayern Münchent és a német válogatottat) vesztegettek meg, hogy az ő termékeiket válasszák a konkurens Pumával szemben.
  Most az egész folyamat magyar kézben van.
 2. 2
  HalápyMiksa
  2018. augusztus 08., szerda 09:23
  Miért nem inkább az öltözőbe tesszük a kamerákat? Javaslom továbbá a benzin gyűjtését a tűzoltókészülékekben.
 3. 3
  Kovacs
  2018. augusztus 08., szerda 12:18
  1: Első osztályú bejegyzés. Mind tartalmilag, mind nyelvileg. És az a ravaszságod...hogy mit is akarsz mondani. (Ez igen!)
 4. 4
  Kovacs
  2018. augusztus 08., szerda 12:32
  Márcsak azt kellene tisztázni, hogy az a bizonyos fejkamera magyar gyártású-e. (Vigyenek-e a dolgozók magukkal valami gumiféle rögzítő eszközt félre csúszás esetén)
 5. 5
  szegedi789
  2018. augusztus 08., szerda 12:33
  És ezeket a kamerákat hol készítik? Mert ha a kameragyárban is kamerát viselő kameracsinálók ügyködnek, akkor a megkezdett gondolatmenet igen messzire elvezet.
 6. 6
  naki
  2018. augusztus 08., szerda 12:52
  Itt ugyanaz a logika érvényesül, mint amikor id. Orbán fiának (akit Antall Józsi annak idején, félig delíriumban, a maga politikai örökösének kent föl) a fellépéseit, utazgatásait a hírhedt Ezüsthajó Kft. filmre vette. Annak sem volt semmi értelme, ennek sincs. Orbánc azóta kinőtte magát: ma már szutyok kis diktátor, "Európa viharkabátja". A kettőRule-projekt semmi más, mint az egyik mániájának a tárgyiasulás, amit filmre vetet. Orbáncot és Cipolla-mutatványát egy pillanatra sem lehetne komolyan venni - ha nem Magyarország lenne a tét.
 7. 7
  Kovacs
  2018. augusztus 08., szerda 12:57
  5: Természetesen Kínában, hogy egyidejűleg tudják, hogyan készül a magyar világmárka. Technológiai transzfer (régi nevén ipari kémkedés) alapon.
 8. 8
  rworse
  2018. augusztus 08., szerda 13:29
  HalápyMiksa

  2lipántos.
 9. 9
  tiszapolgári
  2018. augusztus 08., szerda 14:28
  4 Kovacs

  Nagyon kedves vagy, csókollak.
 10. 10
  tiszapolgári
  2018. augusztus 08., szerda 14:28
  Bocs, az előző a 3-asra.

Komment írásához