Rettegnek a kérdésektől: több újságírót sem engednek be a Parlamentbe az alakuló ülés napján

szerző
narancs.hu
publikálva
2018. máj. 04., 20:59
Twitter megosztások száma
Google +1
Egyéb megosztás

Kövér László nem bírt várni.

Ma este derült ki, hogy a még szabad sajtó több munkatársát sem engedi be az Országgyűlés jövő keddi alakuló ülésére az Országgyűlés Sajtóirodája. Elutasították a hvg.hu, a 444.hu és az Index egyik munkatársának a regisztrációját is, többek között arra hivatkozva, hogy korábban megsértették „az országházi sajtótudósítás rendjére vonatkozó szabályokat”. Csakhogy ez még az előző ciklusban történt, így nem tudni, most miért érvel ezzel a sajtóiroda.

false

 

Fotó: Index-videó

Azt is érdemes tudni, hogy a Kövér László házelnök vezette parlamentben ma már egyre kisebb helyen lehet valódi újságírói munkát végezni, mert az elmúlt években szűkítették azt a területet, ahol a sajtó munkatársai kérdéseket tehetnek fel a képviselőknek.

szerző
narancs.hu
publikálva
2018. máj. 04., 20:59
Twitter megosztások száma
Google +1
Egyéb megosztás
Cimkék:
sajtó
kitiltás
Ezt már olvasta?

Kommentek

Rendezés:
 1. 4
  szegedi789
  2018. május 05., szombat 10:04
  3

  László, a nemzet kiscsoportos óvódás ödönkéje még a vécében bezárva levést is tiltja. Nem megfelelő a ház tekintélyéhez... (Bruhahahahah.)
 2. 3
  rworse
  2018. május 04., péntek 23:35
  A karcagi major megmutatta, mit kell csinálni az újságírókkal. Bezárni őket a vécébe.
 3. 2
  szegedi789
  2018. május 04., péntek 21:32
  Hávégés tudosítót kitiltják, aki előzőleg a 24.húsként tiltottak ki, de nyugi, mert anno a hávégés egykori kollegát is kitiltotta László u.azért. Mondjuk , az akkor volt, most meg most van. Képviseleti demokrácia és a sajtó szabad működése közti bűvös összefüggéseket még meg sem említettem...

  Ez a "nem tartották be a sajtószabályokat"-f. rossz duma, ami alapjáraton bicskanyitogató, de a belengetett sajtókamarás hírek után, már... Be se akarom fejezni. Basszameg!
 4. 1
  naki
  2018. május 04., péntek 21:10
  Mit sütsz kis szűcs, mit sütsz, mit, mmmit, mit

Komment írásához