Ha Magyarország velejéig korrupt ország lenne, az EU így vehetné el a támogatásokat

szerző
narancs.hu
publikálva
2018. máj. 02., 15:43
Twitter megosztások száma
Google +1
Egyéb megosztás

Az Európai Bizottság nyilvánosságra hozta költségvetési javaslatát a 2021–2027 közötti időszakra. Mint a 444 írja, a nagy kérdés – legalábbis Magyarország számára – az volt, hogy szerepel-e a javaslatban az a tervezet, melynek értelmében a korruptnak bizonyuló tagoktól a jövőben el lehetne venni az EU-s támogatásokat.

false

Nos, a tervezet valóban szerepel a friss javaslatban. Az indítvány szerint az EU az olyan országoktól vonhatná vissza a támogatásokat, ahol a pályáztatással foglalkozó hivatalok rosszul működnek; ahol az ügyészség  nem jár el az EU-s pénzekkel kapcsolatos csalások ügyeiben; ahol nincs garantálva a bíróságok függetlensége és ahol nem működnek együtt az OLAF-fal és az EU ügyészségével.

Vajh' honnan is olyan ismerősek a fenti kitételek?

A részletekről a 444 cikkében olvashat.

szerző
narancs.hu
publikálva
2018. máj. 02., 15:43
Twitter megosztások száma
Google +1
Egyéb megosztás
Cimkék:
korrupció
OLAF
EU
Ezt már olvasta?

Kommentek

Rendezés:
 1. 6
  sachs
  2018. május 03., csütörtök 13:05
  Lassan, lassan (baromi lassan) talán leesik ezeknek a hülye európaiknak is, hogy kivel állnak szemben. Guy Verhofstadt állítólag ezt mondta Orbánnak:

  European money can no longer be misused to enrich your family or finance a football stadium in your constituency!

  Ez mutatja, hogy már Európából is látszik, hogy Orbán családja EU pénzből gazdagodik. De a belátás még nem teljes. A constituency (=választókerület) szó használata arra utal, hogy Verhofstadt azt hiszi, Orbán a választókerületének szavazói kedvéért épített stadiont (a kertje sarkába). Ezzel szemben a valóság az, hogy Orbánnak nincs választókerülete, a stadiont pedig az elvetélt harmadosztályú futballista infantilis vágyainak kiélése végett építtette közpénzből a saját kedvére. Vagyis nem csak lop, de pszichopata is.

 2. 5
  sachs
  2018. május 03., csütörtök 12:08
  Nincs itt sok bizonyítani való. Előbb utóbb fel fogják tenni a kérdést Orbánnak: Hogy van az, hogy a környezetében mindenki milliárdos lett? Elhiszem én, hogy nem foglalkozik üzleti ügyekkel, és viszontkívánom neki a boldog csütörtököt, de akkor is. Ez az igazán szar ügy.

 3. 4
  rworse
  2018. május 03., csütörtök 07:00
  Sic itur ad Axxtroll.
 4. 3
  Cyrano
  2018. május 03., csütörtök 06:27
  Axxtró agyhullámait is vonalzóval rajzolták.
  Trollból is egyre silányabbak vannak. Gondolom, inkább vezet szippantós autót az, aki teheti, minthogy trollnak szegődjön.
 5. 2
  Axxtro
  2018. május 02., szerda 23:37
  Mostantól nem lesz elég hazugságokkal rágalmazni a kormányt, az ellenzéknek bizonyítania is kell a rágalmak valóságtartalmát.

  Sz@r ügy …
 6. 1
  Kovacs
  2018. május 02., szerda 20:48
  "Vajh' honnan is olyan ismerősek a fenti kitételek?"
  És még egyebek. Esetleg Menasse: A főváros című regényéből?

Komment írásához