Három pert indít az Európai Bizottság Magyarország ellen

szerző
narancs.hu
publikálva
2017. dec. 07., 13:05
Twitter megosztások száma
Google +1
Egyéb megosztás

Az Európai Bizottság három Magyarország elleni kötelezettségszegési eljárást utalt az Európai Bírósághoz, vagyis a menekültkvóta elszabotálása (bővebben itt), a külföldről támogatott civil szervezetekről szóló törvény (bővebben itt és itt) és a Lex CEU-ként elhíresült (a Central European University működésének ellehetetlenítését célzó) felsőoktatási törvénymódosítás miatt is per indul Magyarország ellen

false

A döntés meghozatala után Szijjártó Péter úgy nyilatkozott, hogy végrehajthatatlan a kötelező kvóták rendszere, és amúgy is teljesen ellentétes a józan ésszel. Mondanivalóját a külügyminiszter még azzal egészítette ki, hogy a szuverenitás megsértésének tekintik, hogy EU-s intézmények akarják megmondani a tagországoknak, hogy kiket engedjenek be a területükre - írja az Index.

szerző
narancs.hu
publikálva
2017. dec. 07., 13:05
Twitter megosztások száma
Google +1
Egyéb megosztás
Ezt már olvasta?

Kommentek

Rendezés:
 1. 4
  rworse
  2017. december 07., csütörtök 23:46
  Háromszor veri ezt Brüsszelen Hüvelyk Matyi vissza!
 2. 3
  galambocskám
  2017. december 07., csütörtök 16:12
  "A döntés meghozatala után Szijjártó Péter úgy nyilatkozott, hogy végrehajthatatlan a kötelező kvóták rendszere, és amúgy is teljesen ellentétes a józan ésszel. Mondanivalóját a külügyminiszter még azzal egészítette ki, hogy a szuverenitás megsértésének tekintik, hogy EU-s intézmények akarják megmondani a tagországoknak, hogy kiket engedjenek be a területükre."

  Ez így is van.
 3. 2
  galambocskám
  2017. december 07., csütörtök 16:11
  Keves Brüsszel, gebedj meg.
 4. 1
  rworse
  2017. december 07., csütörtök 14:55
  Állítsátok meg Br... Arturo Uit!

Komment írásához