Jó ötlet-e, hogy a tudósok heti 2 napot a kormánynak melózzanak?

szerző
narancs.hu
publikálva
2018. jún. 21., 07:57
Twitter megosztások száma
Google +1
Egyéb megosztás

A fennmaradó 3 napban pedig lehetnének akár szabadok is. Sajátos ötlet a kormánnyal való kiegyezésre.

Az MTA Társadalomtudományi Kutatóközpontjának igazgatója, Rudas Tamás szerint a kormány semmiképp sem fog elállni attól, hogy a Magyar Tudományos Akadémia kutatóintézetei finanszírozásának jelentős részét, 20 milliárd forintot átirányítsa Palkovics Lászlóhoz, vagyis az általa vezetett Innovációs és Technológiai Minisztériumhoz.

false

 

Fotó: MTI

Ezért Rudas – a 24.hu információi szerint – nem sokkal azelőtt, hogy kiállt a Figyelő által listázott kollégák mellett (a Schmidt Mária-féle Figyelő a minap már a NER-nek nem tetsző témákkal foglalkozó tudósokat listázta), azzal a javaslattal állt elő, hogy ha már ilyen durva a helyzet, legyen kompromisszum: mi lenne ha a kutatóintézetekben kutató kutatók a hét két napján a kormánynak tetsző, az Orbánék által megjelölt témákon dolgoznának. Így maradna is kutatói szabadság (heti három nap) meg nem is (heti két nap).

Az ötleten több kutató is felháborodott, a javaslat szerintük Rudas vezetői alkalmatlanságának jele.

szerző
narancs.hu
publikálva
2018. jún. 21., 07:57
Twitter megosztások száma
Google +1
Egyéb megosztás
Ezt már olvasta?

Kommentek

Rendezés:
 1. 3
  rworse
  2018. június 21., csütörtök 20:04
  A jobbágy a földesúrnak évi x nap igás robottal tartozik, az egyháznak is x nap igás robottal, a királynak is x nap igás robottal.
 2. 2
  rworse
  2018. június 21., csütörtök 14:38
  Gondolom, Rudas csak viccelt. Rossz vicc, mert Orbán szeret ilyen viccekből ötleteket meríteni.
 3. 1
  Kovacs
  2018. június 21., csütörtök 12:04
  Nonszensz az egész. Nem méltó ez így a nemzeti-nemzeti keresztény demokratákhoz (alias illiberális demokratákhoz). Semmi szükség ilyen intézetekre. A jól bevált konzultációs figura kerüljön bevezetésre. A nép majd eldönti, hogy melyik témában és milyen eredménnyel kutat a nemzet, amelynek eredményét majd a mi Viktorunk hátizsákban bemutat Brüsszelben. Most majd pénzt is kérünk ezért. Mert a magyarok többet adtak a világnak, mint a világ nekünk. Kutatásilag is.

Komment írásához