Köves Slomó elképesztő szöveggel kampányol a Fidesz-KDNP jelöltje mellett

szerző
narancs.hu
publikálva
2018. febr. 03., 18:45
Twitter megosztások száma
Google +1
Egyéb megosztás

Szerinte a zsidó közösség hitéleti kiteljesedését jelentheti Hollik István sikere.

A 444.hu szúrta ki a DK-s Vágó István Facebook-posztját, amelyből kiderült, hogy Köves Slomó, az Egységes Magyarországi Izraelita Hitközség (EMIH) vezető rabbija az arcát adta a KDNP-s Hollik István kampányához. Köves a pártszövetség képviselőjének szórólapján szerepel, és így ajánlja Hollikot, aki Rogán Antal miniszter korábbi, a Belvárost és a Várnegyedet is magában foglaló választókerületében indul:

„Az utóbbi években megújult a zsidó kulturális és hitélet Budapest belvárosában. Ennek a megújulásnak a folytatásához, valamint a zsidó közösség nyugodt életének és biztonságának megőrzéséhez szükség van segítő társakra. Hollik István személyében garanciát látok arra, hogy hitéleti és kulturális kiteljesedésünk minden szükséges segítséget megkapjon.”

Köves Slomó fenti szavaihoz Köves Slomó saját mondatait fűznénk hozzá, amelyeket még a lapunknak adott korábbi interjúban mondott: „Nem gondolom, hogy a most regnáló kormányhoz máshogy viszonyulnánk, mint a korábbiakhoz. Ahogy azt sem, hogy más lenne a viszonyunk a kormánnyal, mint más egyházaknak. A társadalom minden rétegével és minden szalonképes politikai oldallal olyan viszonyra kell törekedni, amelyben az együttműködés lehetősége megadatik.”

„Mintha az egész ország virtuális valóságban élne” – Köves Slomó, az Egységes Magyarországi Izraelita Hitközség (EMIH) vezető rabbija

A múlt héten azzal kavart vitát az óbudai zsinagóga ortodox rabbija, hogy a kormánypárti médiában kijelentette: a sorosozás nem antiszemitizmus. Nekünk most hozzáteszi, hogy ettől még émelyíti a gyűlöletkampány. A Fideszhez fűződő viszonyáról, egy homályos hátterű médiabefektetésről, a kóser hízott libákról és Trumpról is beszélgettünk.

szerző
narancs.hu
publikálva
2018. febr. 03., 18:45
Twitter megosztások száma
Google +1
Egyéb megosztás
Ezt már olvasta?

Kommentek

Rendezés:
 1. 10
  yoyo
  2018. február 04., 11:01
  Világos, nem ismerem a választókerületi határokat, de ha jól sejtem, pont a belváros komoly ellenzéki esélyeket jelenthet. Az ilyen stikliknek hát nagyon komoly jelentősége lehet.
 2. 9
  Világos
  2018. február 04., 10:36
  Kérem tiszteletel. Ez is egy olyan eset amiről nem beszélhetünk.
  A választókerületben a bakkecske is indulhat Fidesz szinekben
  akkor az nyerne.
 3. 8
  tiszapolgári
  2018. február 04., 08:32
  Az EMIH története látványos sikersztori. Szó szerint a semmiből jött létre, ma pedig iskolája és felsőoktatási intézménye van, újságokat ad ki, folyamatosan médiaszereplésekhez jut, miközben a taglétszámuk csak töredéke a Budapesti Zsidó Hitközségének.
  Persze az 1944-hez vezető időszakot és az ötvenes-hatvanas évek egyházellenességét ismerve, egyáltalán nem baj, ha ma békés a viszony az állam és a zsidó felekezet között. De Kövesnek, ha már ortodox rabbinak mondja magát, aszerint is kellene viselkednie: a rabbik mindig igyekeztek távol tartani magukat a politikától, idegen volt az ortodox hagyományoktól, hogy a rabbik világi ügyekkel foglalkozzanak.
  Igaz, az ötvenes évekbeli MIOI-gyűléseken is muszáj volt dicsérni a felszabadítókat és a béketábort, de azok kemény idők voltak.
 4. 7
  sartorius
  2018. február 04., 04:13
  Megvettek kilora. "Biztonsaganak megorzesehez" - diktalt szoveg.
 5. 6
  rworse
  2018. február 04., 00:38
  Az ilyet hívják konyhanyelven komprádor burzsoáziának.
 6. 5
  szegedi789
  2018. február 03., szombat 22:06
  Slomó LÁT. Látja a garanciát !

  - Vak tyúk is talál szégyent.
  - Nem szégyen a nyalás, de hasznos.
  - Esetleg látja Slomó a lét az alagút végén.
  - Hollik Pisti fideszfekvése kitűnő, de ez nem szabad, hogy meggondolatlanságra csábítson.
  - Én vagyok a híres hollikistván, a nevem is ennyi hollikistván.
  - A pityúú komp akart lenni, de kádéenpés lett.
  - Slomó nehéz úgy hazudni, ha az ember nem ösmeri a hollikistvánt.
 7. 4
  szegedi789
  2018. február 03., szombat 21:53
  Érdekes ez a Slomó, pontosabban multifunkcionális,

  a) mert egyrészt áll mindenkor a kormány rendelkezésére, hogy a kiüresített / lerombolt jogállam / köztársaság/ demokrácia / hívdahogyakarod koszlott homlokzata előtt önként és dalolva játszon szerepet (bár halkan jegyzem meg, a "belvárosi zsidók" is, ööö, számban talán felülmúlják KS gyülekezetét, úgyhogy azért ezt az E/1. személyt el kéne hagyni szerényen, mint az ibolya...) bármikor bármennyiért egy rossz fidesz agitprop darabban...

  b) sajnos nagyon hasonlít pecina bácsira is, mert túl sok ellenzéki média felületet szerzett meg, és ha nem is zárja be á la Népszabi, mint mr pecina, azért egy választás előtt nem kell nagy jósnak lenni, hogy megérzésből/ leszólás után bizonyos témák lekerülnek a napirendről ezeken a helyeken, ezzel is összébbhúzva a szabad nyilvánosság felületét, á la hitgyüli; nem jó ez, nagyon nem jó...
 8. 3
  dot
  2018. február 03., szombat 20:34
  Prédikátor könyve 3. 17.
 9. 2
  Juliusz
  2018. február 03., szombat 20:07
  Mikor fuzionálnak a Hit Gyülekezetével?
 10. 1
  naki
  2018. február 03., szombat 19:57
  Ez a fószer is a diktátor zsebibabája. Még csak el se ugrik szegény pára.

Komment írásához