Nagy volt a pánik: meg kellett szakítani Nógrádi György fórumát, mert feltettek neki egy valódi kérdést

szerző
- gera -
publikálva
2018. jan. 31., 18:20
Twitter megosztások száma
Google +1
Egyéb megosztás

A minden témában jártas „tanár úr” kezéből kivették a mikrofont. Hát hol élünk?

A 24.hu akadt rá Baranyi Krisztina Facebook-oldalán arra a videóra, ami Nógrádi György január végi lakossági fórumán készült. Aki még nem járt ilyen fórumon, vagy a YouTube-on nem nézett bele a Nógrádi-féle roadshow-kon készült felvételekbe, annak annyit érdemes tudnia, hogy ezeken az eseményeken a kormánypárti médiában rendszeresen biztonságpolitikai szakértőként haknizó Nógrádi majdnem mindig ugyanarról beszél: a migránsokról, Kínáról, az USA-ról, és persze Merkelről. Elég gyakran kérdéseket is fel lehet tenni, ilyenkor általában Nógrádi három-négy mondatban válaszol is, és leginkább ugyanazt mondja el, amit valamelyik korábbi lakossági fórumon. A fórum alatt rendszeresen beszél külföldi utazásairól, sokszor megemlíti, hogy évente egyszer elmegy Kínába, és a „zárójel”, „lényegileg”, „egy-kettő-három” kifejezés is gyakran hangzik el.

A szokásos ügymenet azonban felborult a január végi eseményen, mivel az Együtt politikusa olyan kérdést tett fel, ami nem illeszkedik a Nógrádi-fórumok menetrendjébe. Baranyi Krisztina arra kérdezett rá, hogy Nógrádi szerint mi az oka, hogy a kormány megkülönbözteti a menekülteket, különbséget tesz azok között, akik a Közel-Keletről vagy Ukrajnából érkeznek. Nógrádi gyorsan lépett is, egy huszárvágással elmondta, hogy ő igazából ehhez nem akar hozzászólni, majd kikerülte a kérdést: „Én nem megyek bele a magyar belpolba. Nekem állami állásom nincs. Nem is akarok, nem is szeretnék állami állásba kerülni, baromi jól érzem magam az egyetemen. De meggyőződésem, hogy amit a magyar kormány csinál migránsügyben, az a magyar lakosság döntő részének véleményével találkozik.”

Szerencsére hamar megjelent Gyurákovics Andrea, a ferencvárosi Fidesz frakcióvezetője – aki korábban igazi testőrként védte Bácskai János polgármestert a kínos kérdések elől –, és seperc alatt kivette Nógrádi kezéből a mikrofont, nehogy valami nagyobb probléma legyen, és a tanár úr válaszolhasson Baranyi azon kérdésére, amely a Magyarországról kivándorló magyarokkal kapcsolatos.

A korábban idegenvezetőként is dolgozó Nógrádi Györgyről egyébként a Magyar Narancs korábban remek portrét közölt, de mi írtuk meg nemrég, hogy a biztonságpolitikai szakértő beszállna a hadi bizniszbe, és azt is a magyarnarancs.hu vette észre, hogy Nógrádi György egy tavalyi előadása során arról beszélt, az amerikai nagykövetség puccsot akart végrehajtani Orbán Viktor ellen. A nagykövetség később ezt az állítást „színtiszta fikciónak” nevezte.

szerző
- gera -
publikálva
2018. jan. 31., 18:20
Twitter megosztások száma
Google +1
Egyéb megosztás
Ezt már olvasta?

Kommentek

Rendezés:
 1. 4
  tiszapolgári
  2018. február 01., csütörtök 06:12
  Így járnak azok a szervezők, akik bárkit beengednek egy ilyen lakossági fórumra. Tessenek beléptető kapukkal megszűrni a közönséget!
 2. 3
  szegedi789
  2018. január 31., szerda 21:53
  Tévéreklám Ábel : DE MIÉÉÉÉRT???
 3. 2
  rworse
  2018. január 31., szerda 21:15
  Te vagy a legény, Nógrádi pajtás,
  Nem olyan mint más, mint nem Nógrádi pajtás.
  Teremjen hát országunkban teremőr pajtás,
  Ha véletlen, rossz a kérdés, nem kell felhajtás!
 4. 1
  yoyo
  2018. január 31., szerda 20:07
  Így megy ez.

  Szokjuk csak meg, honfitársak.
  A pofánverésre is sor kerül majd a maga idejében.

Komment írásához