Nevelje a gyerekedet Dúró Dóra!

szerző
narancs.hu
publikálva
2014. ápr. 25., 19:00
Twitter megosztások száma
Google +1
Egyéb megosztás

Még meg sem alakult az új Országgyűlés, de már sikerült alulmúlnia minden várakozást.

Ötpárti egyeztetés zajlott a héten a parlamenti bizottságok összetételéről. Az MSZP megszerezte a nemzetbiztonsági bizottságot, amelyet okkal tartanak a legfontosabbnak. A Jobbik a kulturális és oktatási bizottságot elnökli majd. A Népszabadság információi szerint Dúró Dóra alakjában.

Dúró Dóra

Dúró Dóra

Fotó: MTI

A bizottságok a fideszes kétharmad árnyékában nem kapnak sok mozgásteret, de ugyanennyire igaz, hogy az értelmes beszéd, a szakpolitikai érvek a rohamosan bábszínházasodó és infantilizálódó plenáris ülésekről a bizottságokba szorultak vissza. Ezért sajnálatos, hogy ezek közül bármelyiket jobbikos politikus vezeti. Önmagában azonban nem vitatható el a Jobbik joga egy-két elnöki székhez, hiszen egymillió választó szavazott rájuk. Nem mindegy azonban, mi tartozik ahhoz a székhez.

A Fidesz taktikája akár az is lehet, hogy az oktatásügyben és a kulturális vitákban ezzel képez egy olyan új centrumot, amihez képest eljátszhatja a mérsékelt közepet. A Jobbikhoz képest Fekete György se tűnik majd olyan holdkórosnak, Halász János meg maga lesz az arany középút kellős közepén a terelővonal.

Az ellenzéknek ez kudarca vagy hibája, attól függően, mennyire küzdöttek ellene, hiszen a Jobbiknak ez a lehető legjobb terep: a kultúra és az oktatás egyaránt nagy médiafigyelmet kiváltó, szimbolikus terület.

Nos, ennyit bírtunk mondani higgadtan és mértéktartóan erről a nyilván a Fidesz vezetésével meghozott, mégis ötpárti döntésről. Ugyanilyen higgadtan és kevésbé mértéktartóan még azt fűznénk hozzá, hogy mindazok, akiknek a legkisebb szerepe volt ebben, akik aktívan vagy passzívan közreműködtek abban, hogy a Magyar Országgyűlésben az oktatás és a kultúra ügye, tehát szimbolikusan a gyerekeink jövője és minden művészetek egy neonáci párt irányítása alá kerülhettek, nos, ezek a pártok és képviselők, együtt és külön-külön, menjenek a picsába.

szerző
narancs.hu
publikálva
2014. ápr. 25., 19:00
Twitter megosztások száma
Google +1
Egyéb megosztás
Cimkék:
Jobbik
Dúró Dóra
Ezt már olvasta?

Kommentek

Rendezés:
 1. 20
  2015. június 08., hétfő 18:48
  neonáci a hülye fejetek,meg viktor királyotok :)
 2. 19
  tiszapolgári
  2014. április 27., 23:01
  Attila Kopjás

  Az meg, hogy ez a fiatal, dinamikus családanya miket nyilatkozik például a holokausztról, kit érdekel. Igaz?
 3. 18
  2014. április 27., 21:07
  Szerintem jó dolog, hogy egy fiatal dinamikus csaladanya kapta ezt a posztot. Van mit helyretennie, az elmúlt időszak ámokfutásai után.
 4. 17
  pacsi
  2014. április 27., 15:24
  Szerintem is menjenek.
 5. 16
  dollár
  2014. április 26., szombat 19:43
  Na, most már a tanerők esetleges ellenállása laposra taposva.(tiportfolió)
 6. 15
  Cyrano
  2014. április 26., szombat 12:39
  CsakMintTe: A Magyar-féle oktatási reform jó volt, csak a pedagógoszok fele nem értette a lényegét vagy alkalmatlan volt annak használatára. Nem véletlen, hogy az érettségizettek funkcionális analfabétizmusát több, mint 7 %-kal csökkentette. (Rózsika rendszere gyorsan visszavitte az eredeti 25 %-ra. Pedig, ha meggondoljuk, ez iszonyatos szám.:() És a felzárkóztató programok is jók lettek volna, ha alkalmazzák is, és nem ütközik a tanerők ellenállásába.
 7. 14
  rebur
  2014. április 26., szombat 12:29
  Ez is egy építő jellegű kritika ,mi szerint azok tehetnek az antiszemitizmus terjedéséről akik ellenzik.Most akkor ezek után milyen stratégiát válaszunk,netán haláltábort kellene nyitni az alcsúti bunkó arénában???????
 8. 13
  tiszapolgári
  2014. április 26., szombat 10:30
  És még ennél is van lejjebb: a hírek szerint a Jobbik Sneider Tamást jelöli parlamenti alelnöknek, aki egészen más környezetből jön, mint az eddigi alelnökük, a főiskolai docens Balczó. Konkrétan a rövidre nyírt hajú, hagyományörző egri ifjak kultúrköréből.
 9. 12
  CsakMintTe
  2014. április 26., szombat 10:07
  Hány ezer gyerek, aki Magyar Bálint alatt volt általános iskolás, Hoffmann Rózsa alatt középiskolás, majd ezek szerint Dúró Dóra alatt egyetemista/főiskolás...

  Nem is akarok belegondolni, mi lehet ebből.
 10. 11
  2014. április 26., szombat 07:34
  És nem "Dúró Dóra alakjában", hanem személyében, de mit is várok el ugye én Tőletek, akik lenulláztátok a hazai liberalizmust...

Komment írásához