Szájkaratét közvetít az MTI: A CÖF–CÖKA visszaszólt, amiért a Jobbik feljelentést tett az MVM 508 milliós ajándéka miatt

szerző
narancs.hu
publikálva
2017. nov. 06., 16:49
Twitter megosztások száma
Google +1
Egyéb megosztás

Majd ha itt lesz az ideje, esetleg elmondják a nagylelkű adakozás okát.

A Civil Összefogás Fórum – Civil Összefogás Közhasznú Alapítvány (CÖF–CÖKA) egy fillért sem költött a Magyar Villamos Művek (MVM) Zrt.-től kapott támogatásból a Gyurcsány Ferencet és Vona Gábort együtt ábrázoló plakátkampány finanszírozására – közölte a CÖF–CÖKA vezetősége hétfőn az MTI-nek küldött közleményében.

A kormányközeli „civil” szervezet azért tette e kijelentést, mert Szávay István, a Jobbik országgyűlési képviselője vasárnap bejelentette: pártja ismeretlen tettes ellen feljelentést tett a Budapesti Rendőr-főkapitányságon, amiért az MVM az adatvédelmi hatóság elnökének felszólítása ellenére sem adott tájékoztatást arról, miért támogatta tavaly év végén 508 millió forinttal a Civil Összefogás Fórum (CÖF) alapítványát.

A Jobbik feljelentést tett Orbán házi civiljeivel kapcsolatban

Tiltott pártfinanszírozást sejtenek a háttérben.

Szávay szerint ugyanis az MVM hallgatása tovább erősíti a párt gyanúját, hogy a CÖF 2016 decemberében a társaságtól kapott több mint félmilliárd forintból valósította meg a Jobbik lejáratását, valamint a Vona Gábor Jobbik-elnök és Gyurcsány Ferenc DK-elnök „összemosását” célzó „bohócos plakátkampányát”.

A CÖF–CÖKA reakciója szerint Szávay István „verklitekerő kintornás” vádaskodásával továbbcsorbítja pártja még megmaradt „édeskevés hitelét” ahelyett, hogy beszámolna közpénzen folytatott, „valószínűleg jogi kisiklásáról, a plakátmutyi hátteréről”.

A békemenet szervezői szerint, „amikor itt lesz az ideje” az MVM-mel kötött – vállalati és civil stratégiai szempontból is eredményes – szerződésük elszámolására, azt végrehajtják.

A lényeg viszont, hogy mégis miért adott az MVM több mint félmilliárdot a kormány álciviljeinek, nem biztos, hogy kiderül. Mert üzleti, netán nemzetbiztonsági érdek fűződik majd a titkolózáshoz. Vagy csak nem lesz kedvük elmondani az igazságot.

szerző
narancs.hu
publikálva
2017. nov. 06., 16:49
Twitter megosztások száma
Google +1
Egyéb megosztás
Ezt már olvasta?

Kommentek

Rendezés:
 1. 4
  bétom
  2017. november 07., kedd 10:38
  Miért adott? Állami cég, tehát az állam mondja meg mire és kinek adjon. Ilyen egyszerű.
 2. 3
  rworse
  2017. november 06., hétfő 21:05
  erdőspéterkurvaanyád
 3. 2
  harcolj
  2017. november 06., hétfő 19:58
  Galambocskájtrollkommandó lapít.
 4. 1
  tiszapolgári
  2017. november 06., hétfő 18:29
  „egy fillért sem költött”

  Persze hogy nem. A fillért még 1999-ben kivonták a forgalomból, a plakátok viszont csak 2016 végén készültek.

Komment írásához