Szijjártó Péter bemosott egyet Németországnak, és bejelentette, hogy mi vagyunk a legszolidárisabbak

szerző
narancs.hu
publikálva
2017. dec. 07., 16:55
Twitter megosztások száma
Google +1
Egyéb megosztás

Merkel és Schulz aligha teszi zsebre.

„Magyarország azzal, hogy a határvédelemre költött 800 millió eurót, a Németországgal legszolidárisabb európai állammá vált” – mondta Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter az MTI-nek csütörtökön Bécsben.

Az Európai Biztonsági és Együttműködési Szervezet (EBESZ) miniszteri tanácsának ülésére érkező Szijjártó Martin Schulz nyilatkozatára reagált, amelyben a Német Szociáldemokrata Párt (SPD) közölte:

Magyarország egyre jobban eltávolodik az uniótól.

Szijjártó Péter

Szijjártó Péter

Fotó: MTI/KKM


Szijjártó szerint „a legnagyobb mértékű szolidaritást éppen Magyarország mutatta Németország iránt, ugyanis ha Magyarország nem fektetett volna 800 millió eurót a határvédelembe, akkor nem másfél millió, hanem ennél jóval több illegális bevándorló érkezett volna Európába, és döntő többségük minden bizonnyal Németországba ment volna”. Ennek a kijelentésnek aligha van valóságalapja, ugyanis a magyar kerítésnek – amire Szijjártó utalgat határvédelem címszó alatt – mindössze annyi szerepe volt, hogy a menekültek elkezdtek más útvonalat keresni maguknak.

Azt is mondta még a külügyminiszter, hogy Magyarország azzal, hogy a magyar gazdaságfejlesztés helyett a határvédelemre költött 800 millió eurót, a Németországgal legszolidárisabb európai állammá lépett elő, és

„mi kíméltük meg további terhek viselésétől”.

szerző
narancs.hu
publikálva
2017. dec. 07., 16:55
Twitter megosztások száma
Google +1
Egyéb megosztás
Ezt már olvasta?

Kommentek

Rendezés:
 1. 3
  bétom
  2017. december 08., péntek 09:42
  Én pedig Szijjártónak tudnék bemosni, minden megnyilvánulása után.
 2. 2
  Qputyin
  2017. december 07., csütörtök 18:20
  Szájjártó csak Magyarország jó hírének tud bemosni, de azt sűrűn csinálja.

 3. 1
  galambocskám
  2017. december 07., csütörtök 17:10
  " ..ha Magyarország nem fektetett volna 800 millió eurót a határvédelembe, akkor nem másfél millió, hanem ennél jóval több illegális bevándorló érkezett volna Európába, és döntő többségük minden bizonnyal Németországba ment volna”

  Ez is igaz. Azzal együtt hogy az illegális határsértés bűncslekménnyé avanzsált - teljes joggal.

  No de sebaj! Majd jön a momentum kormány és a határzázat az bontja le aki akarja, továbbá ott lesznek a kamerák, abba integethetnek az iszlám kincsek. Mind az öt-hatezer aki napona átlápi a határt és felvonulási terepnek használja Magyarországot.

Komment írásához