Tiborcz haverja és a kartell

szerző
narancs.hu
publikálva
2018. márc. 29., 08:20
Twitter megosztások száma
Google +1
Egyéb megosztás

Így aláz porig a NER érinthetetlen lovagja, ha törvényesen akarsz eljárni. A nyugalom megzavarására alkalmas NER-alázás következik!

A Magyar Nemzet információi szerint a Gazdasági Versenyhivatalhoz (GVH) tegnap három hangfelvétel érkezett egy beadvány kíséretében. A lap úgy tudja, hogy az egyik felvételen a  Magyar Nemzeti Vagyonkezelő (MNV) Zrt. vezérigazgatója, a Seszták Miklós nemzeti fejlesztési miniszter bizalmasaként és Orbán Viktor vejének, Tiborcz Istvánnak a barátjaként-üzlettársaként ismert Szivek Norbert folytat beszélgetést Kisvári Jánossal, az MNV alá tartozó, állami Malév Ground Handling (MGH) Zrt. 2016 októberében leköszönt vezérigazgatójával.

(A lap szerint a másik két felvételen az MGH korábbi vezére, Nemes Ervin és a magyar cég versenytársa, a török Çelebi Ground Handling Hungary Kft. vezérigazgatója, Osman Yılmaz egyeztet angol nyelven.)

false

A Magyar Nemzet úgy értesült, hogy a beadványhoz csatolt Szivek–Kisvári beszélgetés azonos azzal a valószínűleg mobiltelefonnal, titokban készült hanganyaggal, amely eljutott a lap szerkesztőségébe is. Kisvári, akit  kb. két héttel a beszélgetés előtt menesztettek az MGH éléről, a beszélgetés előtt egy nappal fordult a versenyhivatalhoz, mert a Çelebi azzal kereste meg az MGH-t, hogy az áraikat egyeztessék.

Részletek Szivek  és Kisvári beszélgetéséből:

Sz.: – Te, János, azt akarom kérdezni, hogy ilyenkor mi a célod, amikor írsz egy ilyen levelet? Tök őszintén, mi a valós célja?

K.: – Az a baj ezzel, hogy ezt be kell jelenteni.

Sz.: – Te önkéntes rendőr vagy, János?

K.: – Nem vagyok önkéntes rendőr, de kötelességem bejelenteni.

(…)

Sz.: – Nem látod, hogy túlélésért küzd a cég?

(…)

K.: – Azt hallottam, Norbert, hogy más is ilyen bejelentést akar tenni…

Sz.: – Komolyan mondom, te ne menj sehova komoly helyre dolgozni, úgy kib…nak, mint ahogy mi megtettük most. Tehát megmondom őszintén, te mire vagy alkalmas. (…) János, menj el taxisofőrnek, ne menj el komoly pozícióba. (…) Ennyire béna, f…sz menedzser vagy? A céget büntetik meg, nem téged. Neked milyen személyes előnyöd fakad ebből?

K.: – Semmilyen.

Sz.: – Hát akkor minek? János, figyelj rám. Megmondom őszintén, nagyon-nagyon bánt, hogy eddig hallgattam mindenki másra, hogy kib…sszalak innen. Őszinte leszek, én hibáztam. (…) Ne tőlem kérjél referenciát a jövőre nézve. (…) Amúgy meg csináld úgy, ahogy akarod. Ügyes vagy, most aztán komoly férfi lettél. (…) Ilyen beszari kis alak vagy? (…) Mi az, ami neked ebből lehetett volna problémád? Ne haragudj, mi a pi…áért kellett? Ilyenekkel vagy elfoglalva? Ez volt az első dolgod? Hát egy kib…ott csokit nem tudsz megvenni. Mire vagy te alkalmas?

A további részletek – például, hogy Szivek előnyösnek tartotta volna a két cég együttműködését – az mno-n olvashatók, Szivek Norbert NER-ben elfoglalt helyéről itt írtunk részletesen.
szerző
narancs.hu
publikálva
2018. márc. 29., 08:20
Twitter megosztások száma
Google +1
Egyéb megosztás
Cimkék:
Szivek Norbert
Ezt már olvasta?

Kommentek

Rendezés:
  1. 1
    rworse
    2018. március 29., csütörtök 22:28
    Érdemes végighallgatni. A nyomozóknak is. Aztán börtönbe rakatni a kis maffioyuppie Sziveket, néhány évre.

Komment írásához