Tombol az orbánista holdudvar: újabb kurzusértelmiségi szállt bele Esterházyba

szerző
narancs.hu
publikálva
2018. júl. 17., 19:35
Twitter megosztások száma
Google +1
Egyéb megosztás

Schmidt Mária embere után most a Demokrata főszerkesztője.

Pár napja a Terror Háza kutatási igazgatója dobta fel a labdát Bolgár György műsorában, és őszintén szólva már kezdtünk csalódni a láthatóan súlyos frusztrációkkal küzdő kormánypárti értelmiségben, hogy miért nem állnak be a sorba, amit Békés Márton megnyitott a Klubrádióban, hogy ti. Esterházy Péter nem is volt olyan nagy író, felejtsük el a klisét, blablabla.

Schmidt Mária mellett Békés Márton (már aki nem L. Simon)

Schmidt Mária mellett Békés Márton (már aki nem L. Simon)

Fotó: MTI

De végül is nem kellett csalódni, hiszen van Mészáros Lőrinc tévéjében egy fantasztikus műsor, a Sajtóklub, ahol most Bayer Zsolt hiányában is jócskán akadtak izgalmak!

Például ott ült Bencsik András, aki nyomban felült a Békés Márton által indított aljas és zavaros hülyeségvonatra, és a kormány iránt elkötelezett fiatalemberre licitálva már azt mondta a kormány iránt talán még inkább elkötelezett Demokrata főszerkesztője (via hvg.hu), hogy:

„Azt hiszem, Esterházy Péterről majd kideríti az utókor, hogy igazából egy jelentéktelen, manírista szereplő volt, nem volt igazán nagy.”

Mindenesetre köszönjük Békés Mártonnak, hogy egy ilyen igényes vitát elindított, nagy szüksége volt erre az országnak! Kíváncsian várjuk a többi fideszes apparatcsik hozzászólását. A színvonal már az elejétől kezdve adott.

 

szerző
narancs.hu
publikálva
2018. júl. 17., 19:35
Twitter megosztások száma
Google +1
Egyéb megosztás
Ezt már olvasta?

Kommentek

Rendezés:
 1. 10
  Így_jártál
  2018. július 29., 13:10
  És amúgy nektek melyik a kedvenc könyvetek E.P.-től? :-)
 2. 9
  Pap
  2018. július 18., szerda 19:56
  Érthetetlen, hogy ilyen lapok is, mint a narancs pl. miért propagálja ezeknek a pártkatoknáknak az izléstelen megszólalásait-uszításait, kapnak ők elég lehetőséget az állampárt felületein. Tessék értelmes-okos emberek gondolatait közölni, ahelyett, hogy ráharapnak a me. által feldobott csontokon.
 3. 8
  Világos
  2018. július 18., szerda 13:25
  Látszik Bencsik Elvtárson, hogy a pufujkából mellényt szabatott magára
  lehet, hogy a bélés alatt még a dobtáros géppisztoly töltényei lapulnak.
 4. 7
  rworse
  2018. július 18., szerda 08:15
  rworse, 6

  Félreértés ne essék, a Mari mondta pontos i-vel az Esterházy-t.
 5. 6
  rworse
  2018. július 18., szerda 07:54
  Hogy feljöve Márton az oroszi pap,
  Kevély üzenettel a hős Mari küldte:
  Add meg Esterházi Bencsiknek magad!
  Sírban se nyugodhat anyaszülte!
 6. 5
  Cheyenne
  2018. július 18., szerda 07:04
  Ez nem így működik.. Hála istennek..

  Mert ugye valakit a mérleg másik felére köllene ida basszantani, hogytudniillik: Bezzeg Jókaianna, Orbánjánosdénes, stb. De komikus, röhejes az egész. Kellene egy jó jobbos író, de nincs. NINCS. Ezért farokméregetés, pisálóverseny sem tud kialakulni. Mert jobbos keresztény oldalon mindenkinek kicsi a pennásfasza is..

  Esterházy oly mértékben birtokolja a magyar nyelvet, hogy minden mondata hazafias állásfoglalás.
 7. 4
  rworse
  2018. július 18., szerda 00:12
  erdőspéterkurvaanyád

 8. 3
  szegedi789
  2018. július 17., kedd 21:00
  Hóvarjú
  Magyar Hírlap Stockholmi Könyvfesztivál alkalmával beleszállt az íróba, de aztán kiderült miért volt igazoltan távol. Akkor még volt bocsánatkérés és lapítás. Betegség rövid időre elhalkította a falkát.
  Most az író halálának évfordulójára lett időzítve a "szokásos" szarkeverés, úgy látszik a heccmesterek még pár év alatt is tudnak tovább zülleni. Ami a maga nemében világszám!
  Persze, tudjuk, a heccmesterek saját fantáziából nem tudnak azok lenni. Fura nézni terroházás kiscsávót, aki még koherens, érthetően kifejező módon se tud támadni, hanem össze-vissza, szezont a fazonnal, összebaszva. Kész szellemi zűrzavar lett végtermék. Pedig schmidt em.-nek tudnia kellene a dörgést, mert korábban neki kellett baszkurálni Esterházyt és Nádast. Úgy látszik, előrelépett a ranglétrán, már kis cselédje van. Nagyon hülye bencsik "pártélet" andrás pedig elgondolkodhatna, hogy már a régi harcostársainak se kell bácsfidiana értelmében vett heccmesternek lenni, lásd eggyel előbb, egy csontosjánosnak és mezeivalakinek kellett kimutatni, miszerint Esterházy-Nádas-Parti Nagy- trió (sikere) Aczélnak köszönhető, posztmodern/prózafordulat meg levezethető MSZMP... nem folytatom, elég nagy faszság. A hetiválaszos fusztrált tolnokokról, irodalmárocskákról nem is beszélve.
  Esterházy legújabb kötete elég nagy részletességgel rögzítette a vele szembeni szemétség összes változatát, közélet lezüllésének stációit. Bencsik csak egy epigon. Még valami irtózatos nagy baromságra se fussa...
 9. 2
  sachs
  2018. július 17., kedd 20:38
  Már nem sokáig lesz "jól szidható kormányunk".
 10. 1
  hóvarjú
  2018. július 17., kedd 20:34
  Hú de bátrak, megadták/megkapták a kilövési engedélyt a két éve halott Esterházyra!
  Tavaly vagy tavalyelőtt, amikor még halálos beteg volt, ciki lett volna?
  Gyáva sunyi nímandok!

Komment írásához