Vitába szállt Gulyás Mártonnal a hollandiai magyar nagykövet, majd inkább menekülőre fogta

szerző
narancs.hu
publikálva
2018. jún. 10., 10:55
Twitter megosztások száma
Google +1
Egyéb megosztás

Diplomáciai helytállás.

Az amszterdami Act of Democracy fesztiválon vett részt Gulyás Márton, s fel is szólalt az egyik előadáson, amire nyilván tök véletlenül Kocsis András hollandiai magyar nagykövet is beült. Gulyás többek között a magyar választási rendszerről beszélt, s arról, hogyan szakadunk le Európáról. Mire persze a nagykövet is szót kért, és megpróbálta tagadni Gulyás állításait.

A magyar diplomácia nem először delegál egy nyilvános előadásra nagykövetet, ügyvivőt, kifutófiút, hogy megszólaltassa a kormány hangját, megvédje a NER-t.

Kocsis szerint semmi probléma a hazai választási rendszerrel, az egyenesen príma, hiába beszélt Gulyás csalásokról és taglalta részletesen az igazságtalan rendszer problémáit.

A párbeszéd érdekes fordulatot vett, mikor Kocsis a moderátorhoz fordulva közölte, hogy ő maga már lassan 6 éve Hollandiában dolgozik nagykövetként, de még sosem hallotta, hogy Magyarország ne tartozna Európához. Mert hát, hol máshol lenne, ha nem Európában? Szerinte nyitva kéne tartani ezt a dialógust, de  hanyagolni kell “ezeket az arrogáns állításokat”.

Sem a moderátor, sem Gulyás Márton nem ment bele mélyebben a vitába, nyilván nem ott volt ennek a helye. Ám Gulyás megköszönte a nagykövetnek, hogy részt vett az eseményen, majd közölte, szeretne interjút készíteni vele az esemény után. „Remélem nyitott egy ilyesfajta diskurzusra, mert úgy gondolom, ez fontos.”

Kocsis András annyira azért nem volt nyitott a dialógusra, hogy nem nagyközönség előtt is szóba álljon Gulyással. A nagykövetet nem sikerült meginterjúvolnia Gulyásnak, mert egyszerűen kereket oldott.

(Slejm - a torkon ragadt politika via Kettős Mérce)

szerző
narancs.hu
publikálva
2018. jún. 10., 10:55
Twitter megosztások száma
Google +1
Egyéb megosztás
Ezt már olvasta?

Kommentek

Rendezés:
 1. 2
  csulla
  2018. június 11., hétfő 08:41
  Zalán futásán szocializálódott a magyar-követ,talán ,ha tőri a követ beszédesebb lesz!
 2. 1
  rworse
  2018. június 10., 13:56
  A kifutófiúnak kevéssé sikerült átvinnie a nyilvános, számonkérhető helyzetben a kormány üzeneteit - nem gyakorlott ebben.

Komment írásához