Nevetségesen olcsón, mindössze 12 millióért adták el Elvis Presley oroszlánfejes aranygyűrűjét

szerző
narancs.hu
publikálva
2018. jún. 18., 12:05
Twitter megosztások száma
Google +1
Egyéb megosztás

Csak ennyit ér a király törött gyűrűje?

33 ezer fontért (azaz 12 millió forintért) cserélt gazdát Elvis Presley oroszlánfejes aranygyűrűje egy szombati angliai árverésen, amelyen a rock and roll királyának első Las Vegas-i szerződése is új gazdára talált 28 ezer fontért.

A Wiltshire megyei Devizes városában működő

Henry Aldridge and Son aukciósház szerint a „showbiznisz legkiemelkedőbb emléktárgyai” közé tartozó tételeket amerikai gyűjtők vásárolták meg.

A híres oroszlánfejes gyűrűt, amely 14 karátos aranyból készült és amelyen az állat szemei gyémántból vannak, 1972-ben viselte Presley otthonában, Gracelandben.

A gyűrű

A gyűrű

 

A rock and roll 1977-ben elhunyt királya mindig is vonzódott az oroszlánhoz, mivel az a „ragadozók királya” és az erő szimbóluma. A gyűrűhöz tartozó eredetiségigazolás szerint, amelyet Jimmy Velvet, a néhai zenész egyik barátja hitelesített, az ékszer megsérült, amikor egyik este Gracelandben Elvis leejtette a padlóra és a Memphis Mafia egyik tagja véletlenül rálépett.

A gyűrűt soha nem javították meg.

A tárgyakat egy Nagy-Britanniában élő amerikai gyűjtő bocsátotta árverésre.

Élete során Presley több mint 150 albumot adott ki, ezekből 1 milliárd darab kelt el világszerte. Mintegy hétszáz dalt énekelt lemezre, köztük olyan sikereket, mint a Jailhouse Rock, a Can't Help Falling in Love vagy a Love Me Tender. Csak Las Vegasban 636 telt házas koncertet adott.

(via MTI)

szerző
narancs.hu
publikálva
2018. jún. 18., 12:05
Twitter megosztások száma
Google +1
Egyéb megosztás
Ezt már olvasta?

Kommentek

Rendezés:

Komment írásához