Rangos díjat nyert Fischer Ádám karmester

publikálva
2018. febr. 12., 20:02
Twitter megosztások száma
Google +1
Egyéb megosztás

A kitüntetést a Beatles legendájával, Paul McCartney-val közösen kapta.

A Facebook-oldalán tette közzé a Magyar Helsinki Bizottság (MHB), hogy rangos díjat nyert Fischer Ádám karmester. A Wolf-díjat megosztva kapta a Beatles legendájával, Paul McCartney-val. Az MHB azt írja, Ligeti György után Fischer a második magyar zenész, aki megkapta a művészeti kategória díját. Nem mellesleg Fischer Ádám emberi jogi tevékenységét is értékelték a díjjal, ami mellé 100 000 dollár jár (ezen most Sir Paullal osztozott).

A Wolf-díjat az izraeli állam közreműködésével a Wolf Alapítvány adományozza évente kilenc kategóriában (mezőgazdaság, kémia, matematika, orvostudomány, fizika, festészet, zene, szobrászat, építészet).

A díjátadásra május végén kerül sor az izraeli parlamentben, a Knesszetben.

A Kossuth-díjas művész gyakran megnyilatkozik politikai kérdésekben is, legutóbb Kósa Lajos Fidesz-frakcióvezető "migránsbizniszezése" ellen emelt szót. Kósa korrupcióval vádolta a Helsinki Bizottságot, Fischer Ádám pedig, aki 1999 óta tagja a Helsinkinek, nem hagyta ezt annyiban.

Fischer Ádámmal készült interjúnkat itt olvashatja.

„A csendőrpofon hungarikum" – interjú Fischer Ádámmal

A Kossuth-díjas művész gyakran megszólal a legégetőbb politikai kérdésekben. Legutóbb Kósa Lajos Fidesz-frakcióvezető migránsbizniszezése ellen vonult a barikádokra. Kósa korrupcióval vádolta a Helsinki Bizottságot - Fischer pedig, aki 1999 óta tagja a Helsinki Bizottságnak, személyes sértésnek vette a vádat. Magyar Narancs: A telefonban azt mondta, most még jobban át tudja élni a menekültek helyzetét.

 

(via The Jerusalem Post, hvg.hu)

publikálva
2018. febr. 12., 20:02
Twitter megosztások száma
Google +1
Egyéb megosztás
Cimkék:
Ezt már olvasta?

Kommentek

Rendezés:
  1. 1
    rworse
    2018. február 12., hétfő 22:27
    Hajrá.

Komment írásához